Wat is coworking?

Coworking

De term ‘Coworking’ werd bedacht door Bernie DeKoven en vanaf 2005 gebruikt door Brad Neuberg bij het opstarten van een coworking locatie genaamd ‘Hat Factory’ in San Francisco. Het was een loft voor 3 mensen die daar woonden en werkten en ook open stond voor anderen gedurende de dag.. Met de oprichting van de Citizen Space in 2011 was de eerste echte coworking locatie in San Francisco geboren. Daarna ontstonden er coworking locaties over de hele wereld. San Francisco is nog steeds een belangrijk centrum van de coworking-community.

Coworking is samen alleen werken. Iedere ondernemer voert zijn eigen taken uit maar dit alles wordt gedaan in een gemeenschappelijke ruimte en je deelt de infrastructuur. Samenwerken en openheid naar anderen staat bij coworking centraal. Zo ontstaat een een “coworking hub”

Coworking iets voor jou?

Waarom is coworken interessant? Als je alleen thuis werkt, is het niet altijd gemakkelijk om efficiënt te werken en werk en privé gescheiden te houden. Door te vertrekken “naar je werk en collega’s ondernemers”, wordt de grens tussen werk en privé terug wat strikter. En dit gevoel van samenwerken zorgt voor een positieve invloed op de productiviteit en concentratie. Er wordt een eigen ideale werkplek gecreëerd en zo zorg je niet alleen voor een leuke werksfeer, maar ook voor veel meer motivatie.

Coworking maakt van je werk een plaats waar je “wil” naartoe gaan en niet waar je “moet” naartoe gaan.

Bij het coworken krijg je automatisch mentale ondersteuning van een groep en een professionele werkomgeving. Door samen te werken met mensen met verschillende competenties en specialisaties ontstaan nieuwe en creatieve impulsen die tot concrete projecten kunnen uitgroeien. En door die synergie kunnen starters groeien als persoon en professional.

Voordelen

De 2 grootste voordelen van coworking zijn ongetwijfeld de kostenbesparende factor en de flexibiliteit. Je huurt je plaats enkel voor de tijd die je nodig hebt. Geen langlopende huurovereenkomst en huurwaarborgen, geen kosten voor kantoorinrichting, geen facturen voor elektriciteit, verwarming, internet, enz. Dit maakt het kostenplaatje beduidend goedkoper.

Daarbij komt dat de coworking ruimte binnen een ruim tijdsbestek open is en je er het hele jaar door gebruik kan van maken. Het systeem is heel open en flexibel, je kan er enkele uren werken of enkele dagen, weken en zelfs meerdere maanden.

Faciliteiten

Gemeubelde werkplaatsen met opbergkast, snelle internetverbinding en WIFI, kopiëren, printen en scannen van documenten, vergaderruimte, brainstorming platform, onthaal, parking, keuken, koffie, thee en frisdranken, beperkte catering, schoonmaak, elektriciteit & verwarming, inbraakbeveiliging, brandverzekering

Prijzen

Pricing table with an Table ID of "abc_prijzen" is not defined.

Slechts éénmalig nood aan een werkplek of een vergaderruimte?

Werkplek:


  • 20 € 1/2 dag

  • 35 € 1 dag

Vergaderruimte

small (tot 6 pers.):


  • 20 € – 1 uur


  • 65 € – 4 uur


  • 120 € – 8 uur

medium (tot 15 pers.):


  • 30 € – 1 uur


  • 100 € – 4 uur


  • 185 € – 8 uur

Alle prijzen worden uitgedrukt in Euro en zijn exclusief BTW.

Interesse?

Contacteer ons of gebruik het contactformulier hiernaast:

Aalters Bedrijvencentrum BVBA

Brugstraat 147

9880 Aalter

 

Tel: 09/374 04 06

Fax: 09/375 35 00

info@aaltersbedrijvencentrum.be

 

SCHRIJF JE IN OP ONZE NIEUWSBRIEF

CONTACT?

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Trusted partners