Relevant nieuws voor jouw bedrijf rond fiscaliteit, marketing, HR, immobiliën, …
Belangrijke wijziging rond betalingen in cash
Per 16 oktober 2017 is een nieuwe wet betreffende betalingen in cash van kracht geworden, die voor heel veel ondernemers wel eens belangrijk kan zijn. Beperking tot 3.000 euro cash geld Iedereen is ondertussen zowat bekend met de regeling dat men in feite nooit meer dan 3.000 euro in contant geld mocht ontvangen of…
Lees verder!Vrijwilligers: tot 6.000 euro per jaar onbelast bijverdienen.
Vele organisaties, jeugdverenigingen en sportclubs worstelen vandaag met twee belangrijke problemen: Het vinden van voldoende financiële middelen voor een normale werking; Het vinden van voldoende gemotiveerde vrijwilligers. Nieuwe maatregel uit het Zomerakkoord Een nieuw wettelijk initiatief kan wellicht voor bepaalde verenigingen een hulp zijn. Vanaf 01 januari 2018 jaarlijks tot 6.000 euro of gemiddeld…
Lees verder!Ondernemers met meerdere vennootschapen betalen het gelag! Ze betalen tot 39,58% vennootschapsbelasting.
De teksten van het zogenaamde Zomerakkoord van onze regering Michel zijn nog niet definitief, maar toch acht ik de tijd al rijp om u persoonlijk te informeren omtrent enkele in het oog springende vaststellingen die we gedaan hebben, en die concreet voor u gevolgen hebben. In de pers kon u wellicht al lezen dat…
Lees verder!Zorg voor correcte gegevens in KBO!
De Kruispuntbank van ondernemingen (KBO) is een databank van de overheid waarin alle basisgegevens van ondernemingen zijn verzameld. Zo kan iedereen die dat wenst basisinformatie opzoeken over ondernemingen via de publieke website van de FOD Economie (link). Zo kan u via deze link te weten komen wie zaakvoerder of bestuurder is in bepaalde vennootschappen. Ook…
Lees verder!Verplichte erkenning van aannemers bij overheidsopdrachten
Het is geen geheim dat aannemers bij de uitvoering van hun werken vaak een beroep doen op onderaannemers. Belangrijk voor aannemers en onderaannemers om te weten is dat recentelijk de erkenning voor onderaannemers verplicht geworden is. Vanaf 30 juni 2017 moeten alle onderaannemers in het kader van overheidsopdrachten een erkenning hebben (behalve diegene die van…
Lees verder!‘Salary Split’ : wanneer is een werknemer in het buitenland belastbaar?
Werknemers die voor hun beroepsactiviteiten vaak in het buitenland werken komen veelal in aanmerking om het gedeelte van hun inkomsten dat betrekking heeft op de buitenlandse activiteit, in de werkstaat te laten belasten met vrijstelling van belasting in België. Dit wordt ook wel ‘salary split’ genoemd. Hieronder bespreken we kort de voorwaarden om loon in…
Lees verder!Wat als uw bedrijf zich in woelig vaarwater begeeft?
Een bedrijf dat moeilijkheden ondervindt met het betalen van haar schuldeisers doet er vaak goed aan om eerder vroeg dan laat zich te bezinnen over mogelijke herstelmaatregelen. Vaak zijn er in een vroege fase van betalingsmoeilijkheden nog toekomstmogelijkheden. Ook is er nog waarde in de onderneming aanwezig (bv. klantenbestand, relaties met leveranciers,…). De wetgever heeft…
Lees verder!Studentenarbeid: enkele praktische zaken
Nu we volop in vakantieperiode zijn, bestaat de kans dat u kinderen heeft die een vakantiejob uitoefenen of dat u in uw eigen onderneming werkt met studenten. Weet u hoeveel uw kind mag verdienen om nog als ‘ten laste’ te worden beschouwd? Moet uw kind een fiscale aangifte indienen? Kent u voldoende de regelgeving? We…
Lees verder!